УСАИД и УНДП обновили вртић у Башаиду код Кикинде

КИКИНДА: Деца предшколског узраста из Башаида и из Прихватног центра за избеглице и мигранте из Кикинде сада имају реновиран, савремен и сигуран простор за игру и учење, саопштили су данас УСАИД и Програм УН за развој УНДП.
UNDP, USAID  Foto: UNDP, USAID
Фото: UNDP, USAID Foto: UNDP, USAID

Кроз УСАИД-ов “Пројекат за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантску кризу”, чија је укупна вредност 1,3 милиона долара, УНДП је спровео реконструкцију вртића “Маслачак”, који се налази у близини Прихватног центра за мигранте и избеглице у Кикинди. 

Вртић је почео са радом и биће коришћен за догађаје корисне за локалну и децу миграната.У складу са Локалним акционим планом за период 2016-2020, Канцеларија за младе Града Кикинде и локалне организације цивилног друштва организоваће у просторијама вртића “Маслачак” интер-културалне радионице и друге активности усмерене на јачање заједништва и толеранције. 

Обнова вртића укључила је реновирање столарије, подова, тоалета и водоводне инсталације; окречени су зидови, обновљена фасада и купљен је нов намештај.Укупни трошкови радова били су 39.935 долара. Локална власт обезбедила је додатних 5.000 долара за кречење И друге поправке. 

УНДП, захваљујући средствима УСАИД-а, помаже градовима и општинама погођеним мигранстком кризом да унапреде своје услуге и инфраструктуру, у корист како домаћег становништва тако и миграната. "Пројекат за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантску кризу" реализује се у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, и Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, како би се побољшали услови живота и осигурао одржив развој у Суботици, Сомбору, Кањижи, Кикинди, Шиду, Лајковцу, Босилеграду, Тутину и Прешеву, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести