Успешно реализована акција чишћења пута у Шајкашу

ШАЈКАШ: Тридесет чланова Удружења љубитеља природе „Шајкаш“ организовало је акцију чишћења пута за Мошорин, од Шајкаша до Тителског брега.
д
Фото: Dnevnik.rs

У акцији су осим волонтера из удружења учествовали и шајкашки ловци, председник општине Тител мр Драган Божић, а све то уз подршку Месне заједнице Шајкаш.

Удружење које окупља љубитеље природе из Шајкаша, постоји неколико година и до сада је организовало мноштво акција чишћења, садње стабала и сличних активности. Један од оснивача удружења и организатора ове акције Зорко Гелић каже да је циљ ове групе, коју чине мештани свих узраста, живот у чистој природи.

- Једини пут ка здравој околини јесте утицај на свест и лоше навике појединаца који загађују животну околину, не марећи где бацају смеће и заборављајући да је природа наше највеће богатство. Иако се еколошка свест буди и већина грађана води рачуна о томе како се понаша у природи, и даље постоје они који без икаквог проблема и без гриже савести кроз прозор аутомобила избацују празне пластичне флаше, кесе или лименке. Просечан човек мора да се пробуди, да буде свестан да је очување природе приоритет и да избегне сваку могућност њеног нарушавања – истакао је овај Шајкашанин.

Фото: Dnevnik.rs

Председник општине Тител мр Драган Божић рекао је да га радују овакве иницијативе и да му је драго што је могао да помогне својим суграђанима у акцији чишћења пута и околине.

- Познајем све чланове овог друштва и ловце који су данас дошли и могу да кажем да су то људи различитих занимања и интересовања, али их све спаја љубав према природи и њихова борба за њено очување. Прикључио сам им се и дошао да као грађанин Шајкаша дам свој допринос тој борби, да подржим своје комшије и пријатеље и да заједно наше место учинимо лепшим и чистијим – рекао је Божић.

Иако општина Тител својим грађанима обезбеђује бесплатну услугу збрињавања анималног отпада, током акције чишћења учесници су пронашли неколико угинулих животиња. Председник општине апеловао је на грађане да користе могућност бесплатног одношења, како би се та врста отпада нашла на предвиђеном месту.

Шајкашани су истакли да ће и у будућности наставити са својим радом на очувању животне средине и чистоће свог места, најавили су следећу акцију чишћења пута према Ђурђеву и позвали све суграђане да им се придруже у борби за чисту и здраву природу. 

Текст и фото: С. Кнежевић

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести