Усвојена стратегија развоја Општине Пећинци до 2029.

ПЕЋИНЦИ: На седници Скупштине општине Пећинци одборници су једногласно усвојили Стратегију одрживог развоја општине Пећинци од 2019. до 2029 године.
Pećinci foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Овим значајним стратешко-планским документом дефинисани су кључни правци и области развоја пећиначке општине у наредној деценији, а како је рекао председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, Стратегија треба да подстакне будући раст и развој целокупне локалне заједнице.

– Стратегија обухвата друштвену и економску сферу, али су њоме обухваћени и аспекти просторног уређења и унапређења рада јавног сектора, као и аспекти заштите и побољшања животне средине – казао је Трбовић.

Документ је израдила општинска комисија за стратешко планирање одрживог развоја, уз стручну и техничку подршку Регионалне развојне агенције Срем, и према речима председника општие, свеобухватан је и дефинише стратешке приоритете будућег развоја општине кроз пет области – економски развој, развој инфраструктуре, заштита животне средине, друштвене делатности и развој локалне самоуправе.

– Прецизно разрађени програми и пројекти нису само добра основа за планирање коришћења општинских буyетских средстава, већ и добра основа за приступ спољним изворима финансирања, попут покрајинског и републичког буyета, али и претприступних програма Европске Уније и међународних фондова – изјавио је Трбовић и додао да Стратегија у себи носи визију општине Пећинци до 2029. године као равномерно развијене општине, која својим грађанима и привредницима омогућава висок квалитет живота и повољне услове пословања.

В. Х.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести