Почела жетва јечма у Пећинцима

ПЕЋИНЦИ: Жетва јечма на подручју општине Пећинци је почела и за почетак се приноси могу оценити као одлични, од 35 до 40 метара по јутру, саопштио је Милан Алексић, директор Агенције за развој општине Пећинци.
1
Фото: Жетва јечма

 - Кишно пролеће највише штете је нанело пшеници, која је оболела од фузаријума. На Данима поља видео сам да су усеви у нашој општини негде између Сремске Митровице, где је најгора ситуација и Руме где је нешто боље – рекао је Алексић. - Тешко је било пољопривредницима, јер је било доста кишних дана и пала је велика количина кише, која је погодовала развоју ове болести. Такође, приметио сам да су гљивицу фузаријум више добиле стране сорте, него наше домаће. Што се тиче јечма, ситуација је мало боља, јер се јечам раније оплодио и на тај начин избегао главни удар фузаријума.

Дане поља у сремским општинама посетила је и Маријана Панић председница Удружења пољопривредника Пећинаца, јер је то прилика да се размене искуства и контакти, како би се сагледала ситуација на терену и пружили драгоцени савети пољопривредницима.

 

Пројекат „Пећинци у објективу“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Пећинци. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести