Вакцинални пункт у Сомбору премештен у Београдску улицу

СОМБОР: Како су летње ферије прошле, у јавност су се вратиле и приче о пандемији са којом Србија и свет живе већ две и по године.
vakcinacija
Фото: Grad Novi Sad

Мада је број заражених коронавирусом током лета растао, последица сунчаних дана је била и неспремност људи да уопште размишљају о овој пошасти, а метеоролошка промена је и поред благог стишавања такозваног седмог таласа пандемије у Србији вратила на „дневни ред“ и потребу за даљом имунизацијом.

Са последњим даном августа на територији града Сомбора регистровано је 216 активних случајева Ковид 19, што је од почетка пандемије преко 13.500 овдашњих житеља које је „закачио“ коронавирус. Они који су имали потребу да приме трећу или четврту дозу вакцина против ове болести, од недавно то више не могу учинити на уобичајеном месту, у простору Градске спортске хале „Мостонга“.

Пункт је премештен у простор Месне заједнице „Млаке“ у Београдској улици број 31, а како би се уверио да борци против пандемије имајусве услове за несметан наставак рада, нови вакцинални пункт је обишао и сомборски градоначелник Антонио Ратковић.

Координатор пункта за вакцинацију града Сомбора др Здравко Хлодик, који је за свој несебичан и самопреегорни рад прошле године награђен и варошким највишим признањем, „Октобарском наградом“ истакао је да је све спремно за наставак имунизације на новој локацији. Према његовим речима вакцинација се не заказује, радно време вакциналног пункта је радним данима од 8.00 до 14 часова, суботом од 8.00 до 12 часова, док је недеља нерадни дан.

М.Мћ

EUR/RSD 117.2821
Најновије вести