Ватрогасци из Тотовог Села спасили пса из дубоког бунара

Чланови Добровољног ватрогасног друштва из Тотовог Села у општини Кањижа, спасли су пса из бунара дубоког десет метара. Пас је на једном напуштеном салашу у близини Тотовог Села пао у бунар, а његов очајнички лавеж чуо је чобанин који је био у пролазу, и  одмах обавестио Удружење за заштиту животиња „Шапа” из Кањиже.
1
Фото: ДВД Тотово Село

Они су  алармирали локално ДВД Тотово Село. Седам ватрогасаца волонтера успели су да извуку пса тако што се један од њих, Георг Ујхази спустио ужетом у бунар, узео пса у наручје, а затим су их заједно извукли. По процени спасилаца несрећна животиња је била у бунару била најмање четири дана.

Председник ДВД Тотово Село Норберт Сираки на фејсбук профилу друштва и у изјави за суботичку РТВ Панон, је појаснио да су током обуке ватрогасци добили све инструкције и за овакве случајеве.

- Иако нам је ово још увек била непозната ситуација, трудили смо се да овај задатак обавимо најбоље што смо умели и знали. Нашег пријатеља и учесника у овој акцији Георга Ујхазија смо спустили у бунар помоћу ужета, а онда је он пригрлио пса и успели смо их подићи и извући из бунара који је дубок скоро 10 метара – испричао је Норберт Сираки.        М. Мр.

EUR/RSD 117.3323
Најновије вести