У суботу "Вински парк“ у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: "Вински парк“, манифестација током које ће бити промовисана вина из региона и која ће окупити више од 50 излагача, биће организована данас, у Градском парку у Сремској Митровици. 
1
Фото: Tanjug

Директорка Туристичке организације Града Сремска Митровица Светлана Сабо каже да није случајно што трећу годину за редом организују манифестацију која промовише винску културу.

„Ми немамо пуно винарија у Сремској Митровици, али се зна да је император Марко Аурелије Проб, који је рођен у Сирмијуму, засадио прве чокоте вина на тадашњу планину Алма Монс, данашња Фрушка гора, која припада територији нашег града. Ово је једна од најлепших манифестицајима по мишљењу посетилаца. Ове године излагаће преко 50 винарија, из региона, из Македоније, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине, а ове године земља гост је Португал“, каже директорка Туристичке организације Светлана Сабо.

Манифестацију ће отворити амбасадорка Португала Марија Виржинија Мендес де Силва Пина. Организатори очекују неколико хиљада посетилаца, те подсећају да је прошле године „Вински парк“ посетило рпеко шест хиљада људи. 

„Осим промоције вина, наша жеља је да публици промовишемо и мале прозвођаче хране који се на тржишту издвајају својом аутентичношћу и квалитетом. Ове године представиће се 20 малих, али врхунских произвођача деликатесних прехрамбених производа“, каже Сабо.

Осим у више од 250 врхунских вина, посетиоцу ће уживати и у богатом гастрономском делу програма, а све то уз музички програм, који ће обележити обраде класичне музике, џез и фадо певање. Квартет „Маестре“ из Сремске Митровице наступају од 18 до 19,30, а након њих Александар Дујин Орћестра, који ће свирати португалску музику, а од 23 сата до поноћи на програму је Јажyсад.

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести