Велико улагање у топловод

СРБОБРАН: Општина Србобран и Чешка развојна агенција потписали су Меморандум о сарадњи, према којем ће Чешка обезбедити више од 450.000 евра за замену дела топловода и подстаница

у Србобрану. Локална самоуправа у том пројекту учествује са укупно 100.000 евра, од тога у првој фази са 70.000.

У следећем кораку сарадње радиће се на изради студије о изводљивости употребе једног од три алтернативна извора енергије за рад топлане. Ради се о енергији која се производи у енерганама НИС-а и на територији општине Србобран, затим о термалним изворима, као и о биомаси.

Меморандум су потписали Зоран Младеновић, председник општине Србобран и Ивана Хлавсова, амбасадорка Чешке у Србији. Први човек србобранске општине истакао је да је реч о веома важној инвестицији:

- Улагање више од пола милиона евра је као наша петогодишња нафтна рента, што је велика помоћ. Важан нам је и бенефит који стичемо могућношћу да наша општина постане интересантна и за друге инвеститоре, јер имамо обећање да ће амбасада Чешке нудити својим пословним људима могућност да се упознају са потенцијалима општине Србобран, као што смо то до сада радили у Мађарској, Италији и Бриселу- истакао је Младеновић, додајући да се ради о највећој инвестицији у дружем временском периоду.

Љ.М.

 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести