Винарија која спаја традиционално и модерно

БАЧКА ТОПОЛА: Винарија „Бринџа” из Бачке Тополе је породична фирма, која је део разнолике угоститељско-туристичке понуде ове општине.
 Konrad Kečenović iz vinarije „Brindža”  Foto: J Ivanović
Фото: Конрад Кеченовић из винарије „Бринџа”  Фото: Ј Ивановић

Мала винарија са тимом стручњака труди се да у својим винима има посебне сорте грожђа и производи на најприроднији и најчистији начин.

Конрад Кеченовић из винарије „Бринџа” каже да постоје на тржишту од 2011. године и да у понуди имају шест врста вина и пет врста ракије.

- Траминац, рајнски ризлинг, розе, мерло, куве су вина која продајемо само на домаћем тржишту, и у винарији искључиво. Наша вина се не налазе у ланцима продаје или радњама, снабдевамо „хорека” сектор, односно кетеринг фирме - каже Конрад и додаје да се представљају и на манифестација, а да су ове године посетили и „Сармијаду”, која је имала дупло више излагача, него прошле године.

Њихова винарија налази се у срцу северне Бачке, одмах поред Бачке Тополе на салашу на којем се налази и ресторан „Каприоло” са националном кухињом. Винарија спаја традиционално и модерно кад су вина у питању, али и кад је реч о кухињи и храни.

- Нудимо и обиласке винограда и винарије уз дегустацију вина, али и изнајмљујемо сале за дегустацију - каже Конрад.

Вински туризам је све популарнији у Војводини, али и мале винарије које своје производе нуде искључиво из свог винског подрума. Групе љубитеља вина долазе скоро свакодневно, те овој винарији за сада и није неопходна продаја у Новом Саду и Београду како би пласирали своје производе.

М. Стакић

Пројекат „Јавни интерес у Бачкој Тополи” реализовала је „Панонија медиа” уз подршку „Дневника”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести