Вода у Неузини није за пиће

СЕЧАЊ: Јавно комунално предузеће „Сечањ” обавестило је мештане Неузине да због повећаног броја бактерија вода из водовода није микробиолошки исправна.
11 neuzina
Фото: Youtube Printscreen

У кратком саопштењу за јавност је наведено да је појачано хлорисање, па се препоручује корисницима да се вода не користи за пиће, већ само за санитарно-хигијенске потребе до добијања нових резултата испитивања.

Према нашим сазнањима, вода из сеоског водовода у Неузини не препоручује се за пиће и кување због једног неисправног узорка, пронађеног у септембру.

- Од три узета узорка, према налазима Завода за јавно здравље у Зрењанину, један је био микробиолошки неисправан. Зато смо донели одлуку да се вода из сеоског водовода до даљег не може користити за пиће и кување. Сада се раде анализе воде из пет артеских бунара и чесми у селу и уколико вода из њих буде неисправна, биће забрањена за коришћење - каже председник Надзорног одбора у ЈКП „Сечањ“ Славко Ромић.

Општина Сечањ најавила је да ће од данас почети подела балона са водом становништву. Следећи корак је бушење новог сеоског бунара, што је велики посао и за њега је потребна дужа припрема.

-Бунар из ког се дистрибуира вода у сеоски водовод је стар и потиче из 1988. године. Ревитализација је рађена 2003. а затим овог лета, али очигледно да он више не може да обезбеди довољне количине исправне воде - наводи Ромић.

Вода у сеоском водоводу се хлорише али, према речима Ромића, исправну воду у овом тренутку није могуће добити са дозвољеном концентрацијом хлора. Свако село у општини Сечањ има свој водовод и резултати анализа за сада показују да вода у осталим селима испуњава све стандарде.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести