Војни лекари прегледали пацијенте у Гардиновцима

ГАРДИНОВЦИ:  Акција „Војни лекар на селу” успешно је одржана у среду у Гардиновцима, а припремили су је локална самоуправа и Прва бригада копнене војске Србије на челу са мајором Александром Манџићем.
1
Фото: Dnevnik.rs

 У амбуланти је у току дана прегледано 35 пацијената , а још 15 пацијената прегледано је у њиховим кућама.Општину Тител представљао је председник мр Драган Божић, а акцији су се прикључили Црвени крст Војводине, Црвени крст Тител, Центар за социјални рад, Дом здравља, Удружење дијабетичара и Месна заједница Гардиновци. Мајор Александар Манџић био је на челу санитетске службе ВС која је сарађивала са др Александром Лазић из амбуланте у Гардиновцима. Лекари су имали задатак да прегледају што више људи. Мештани су могли да измере ниво шећера у крви, ураде ЕКГ, измере притисак, одреде или коригују терапију... Посебно су се обрадовали стари и немоћни којима су лекари дошли у кућу да их прегледају.

Уз санитетску службу ВС у тиму су били и војни ветеринари који су обишли четири газдинства, обавили преглед и дали савете за превенцију заразних болести код стоке и живине.

Екипа Црвеног крста поделила је 21 пакет са храном, 21 yак брашна и исто толико пакета средстава за хигијену. Такође је подељена већа количина одеће и обуће. Славица Дума из Центра за социјални рад Титела, обрадовала је шест социјално угрожених породица, поклоном по 10. 000 динара који ће свакако добро доћи у припреми за зиму. Чланови Удружења дијабетичара Тител поклонили су дијабетичарима из Гардиноваца апарат за мерење нивоа шећера у крви. Учесници ове акције сложили су се да је ово био изузетан дан који је једнима био од користи, а друге је учинио срећнима што су могли некоме да помогну.

 Текст и фото: С. Диклић

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести