Врата Дома пензионера у Малом Иђошу отворена за све

МАЛИ ИЂОШ: Дом пензионера у Малом Иђошу држи отворена врата за све госте, како оне старије, тако и млађе, који сврате после 17 часова, након посла. Налази се у Главној улици, недалеко од самог центра и никада није празан.
1
Фото: Ана Курин

Током наше посете два пријатеља из Ловћенца су свратила да испуне време играјући билијар.

Дом је лепо уређен, чист, простран са две велике сале, које могу да се споје у једну и шанком за оне који желе да се окрепе кафом, чајем, па и неким алкохолним пићем.

Билијар сто је радним данима главна забава, а неретко има и организоване музике, те прослава и то не само за пензионере.

-Углавном нам долазе старији, али имамо и билијар сто, па има и забаве. Игра се шах, понекад кувамо паприкаше, односно гулаше и организујемо програме са музиком, који нису само за пензионере - каже Ана Курин запослена у Дому пензионера. - Најчешће се пије кафа и чај, али је нормално да се понекад попије и нека чашица, најчешће ракија, па и пиво добро иде. Опусте се људи кад дођу код нас.

У Дому пензионера се организују и свадбе и друге прославе, јер имају салу која може да прими и до стотину гостију.

-Лепо је уређено, сад смо мењали и плочице у кухињи и холу где се улази, пошто је то један простор, купљена је и нова машина за веш- каже Ана.

Тренутно се у Дому спрема и новогодишњи програм, а имају и традицију када на великом украсу од боровине са свећама, малишани из вртића пале једну по једну, пред католички и православни Божић.

-Новогодишњи аранжман правила је Месна заједница Мали Иђош, а деца прву свећу пале за католички Божић. Тада ћемо имати и колаче за малишане и то је већ традиција код нас - прича Ана. -Током целе године имамо неке прославе. Сад смо у затвореном, али лети време углавном проводимо у великој башти, када се паприкаши чешће и кувају. Откад сам ја ту, никада није било проблема са гостима.

Ана је овде од фебруара. Радила је фабрици обуће у Бачкој Тополи до пензије, али пошто је и даље витална, брзо је себи нашла посао.

М. Стакић

Фото: Р. Хаџић

Пројекат „Остваривање јавног интереса у Малом Иђошу” реализују ДВП Продукција, а суфинансира Општина Мали Иђош. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести