ВШ: Ограда да спречи вандале на Градском стадиону

ВРШАЦ: О вршачким комуналним објектима намењеним за одређене потребе грађана, претходне власти нису много бринуле, посебно не о оним који не доносе приход.
ZAK Vrsac
Фото: Вршчани су и у Кикинди играли одлично

Тако је било и са вршачким Градским стадионом, где су ноћу лудовали хулигани, а дању су се истрчавали кућни љубимци. Временом је ониска зидана ограда разграђивана, ломљене су столице и друга опрема, а иза посетилаца остајале су гомиле отпадака. Качење упозорења о штетности таквих поступака није помогло.

Стадион подигнут далеке 1948. године био је једини у ондашњој Југославији, а исти архитекта подигао је и стадион у Берлину. Ту је недавно постављена и атлетска стаза са шест трака за врхунска атлетска такмичења, па су и њу вандали почели да оштећују, а пси да копају рупе. Показало се да је неопходно на неки начин заштитити јавну имовину, па је подигнута ограда.

Организатор подизања ограде председник Спортског савеза Вршца Александар Стојаковић, који иначе ради у градском комуналцу „Други октобар“ издејствоваво је да се то комунално предузеће стара о стадиону. Он најављује да следи и постављање више хиљада столица.

Сада ће ту поред фудбала моћи да се организују и школска такмичења ученика и атлетска надметања и тренинзи, а они који буду желели да уђу, мораће да плате карту. Током лета, овде ће се поставити и видео- надзор и то ће сигурно отерати оне који су ту навикли да се окупљају оштећујући објекат важан за спортисте, изјавио је Стојаковић.

Р. Јовановић

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести