За помор риба одговорна Шећерана у Црвенки

Иако је имала изграђена таложна поља за отпадну воду, шећерана у Црвенки ту воду испуштала је у канал, утврдила инспекција за заштиту животне средине из Куле. Након контроле, инспектори су издали налог да се испуштање загађене воде заустави.
Pomor ribe na kanalu DTD kod Srbobrana Foto: Srbobran danas
Фото: Помор рибе на каналу ДТД код Србобрана Фото: Србобран данас

Општинска инспекција за заштиту животне средине у Кули, издала је забрану испуштања отпадних вода у Шећерани у Црвенки. Сумња се да је та фабрика одговорна за загађење Великог бачког канала, када је од 2.новембра на делу канала код Србобрана и Бечеја угинуло више од три тоне рибе. Загађена вода је у међувремену стигла и до Тисе у којој због знатно веће количине воде, није дошло до загађења попут оног у каналу.

-Нашом контролом од пре десетак дана је утврђено да се не поштује тај пројекат студије за који је она направљена и да део отпадних вода из технолошког процеса шећеране у Црвенки одлази у канал И 64. Дат је на лицу места усмени налог да се упале пумпе и да се престане испуштати отпадна вода у И64. То је записнички константовано и у року од три дана је издато и писано решење са истим налогом – саопштила је Биљана Леовац, општински инспектор за заштиту животне средине.

Она је навела да су контроле настављене, да су у међувремену инспектори били још пар пута у шећерани и да су утврдили да је фабрика шећера престала са испуштањем отпадних вода у канал.

oldlala
18.11.2019 • 09:54
Kao da je to sad prvi put da izazove pomor ribe.
EUR/RSD 117.1996
Најновије вести