Засади јабука у Лаћараку и Чалми за производњу чипса

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Ћерка једне турско-немачке компаније и домаће фирме „Yaylafiliz” у наредне три године уложиће три милиона евра у засад јабука и производњу чипса од овог воћа на простору катастарских општина Лаћарак и Чалма, а према бизнис плану у сезони у воћњацима би посао могло добити око 100 радника, док ће између 16 и 20 бити стално запослено у погону за производњу чипса.
vladimir sanader, Dnevnik/Branko Lučić
Фото: Дневник/Бранко Лучић

Скупштина града Сремска Митровициа недавно је одобрила закуп 96 хектара државног пољопривредног земљишта овој фирми на 30 година. Према речима градоначелника Владимира Санадера, инвестиција ће премашити три милиона евра, а поред самог засада јабука радиће и на отварању прерађивачког погона на основу којег им је и додељено земљиште. Они ће годишње плаћати закуп од  207 евра по хектару.

„Њихов план су много веће површине под јабукама, али то зависи и даље од њихових инвестиција у производњу. Иначе, инвеститор је прошао контрулу комисије Министарства пољопривреде , а држава има своје механизме да заштити сопствене интересе“, објаснио је Санадер.

Љ. М.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Сремска Митровица. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести