Затворени базен почео са радом у новом руху

СОМБОР: Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника обишла је реновирани затворен базен који је данас почео са радом.
1
Фото: sombor.rs

Базен ће своје кориснике ове године дочекати са новом стакленом браваријом, дигиталним семафором, новим справама за забаву и рекреацију, и учионицом у којој се налазе нови столови, столице, магнетна табла и телевизор. Вредност инвестиције је око 13,5 милиона динара.

„Захваљујући инвестицијама које су Град Сомбор и Спортски центар Соко имали ове године у износу од око 13,5 милиона, учињене су бројне уштеде, пре свега везане за енергетску ефикасност Градског базена, али и за боље и квалитетније услове обављања како спортских, тако и рекреативних активности у овом објекту. Захваљујући овим уштедама у будуће ћемо моћи да инвестирамо више када су у питању спортски инфраструктурни објекти“ рекла је овим поводом градоначелница Душанка Голубовић.

Фото: sombor.rs

Кроз реновирани простор Градског базена присутне је провео директор Спортског центра „Соко“ Дарко Косановић.

„Имали смо много инвестиција у протеклом периоду, односно у припреми зимске сезоне, а то је пре свега замена стаклене браварије на базену чиме ћемо уштедети много. Ради се о енергетској ефикасности која ће на годишњем нивоу бити милионска. Поред тога, желео би да нагласим да смо набавили нови дигитални семафор финансиран из више извора: сопствених, из донација и од стране Пливачко-ватерполо клуба Полет“ истакао је Косановић и захвалио се свим клубовима на стрпљењу јер је отварање зимске сезоне због радова морало бити померено за две недеље.

Цене улазница на Градски базен су остале непромењене, 200 динара за одрасле, 100 динара за децу, а радно време је од 9 до 18,30 часова радним данима, суботом од 9 до 18 часова, а недељом од 9 до 16,30 часова.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести