Завршавају се атарски путеви код Пригревице и Сонте

АПАТИН: До половине новембра требало би да се заврши изградња  и уређење атарских путева у Пригревици и у Сонти.
1
Фото: Јефто Милојевић

Посао је вредан 31 милион динара, с тим што ће апатинску локалну самоуправу ова инвестиција коштати 20 милиона динара, а остатак сноси Покрајински секретаријат за пољопривреду, рекао је за „Дневник” помоћник председника Општине Апатин за инвестиције Јефто Милојевић. На подручју Општине Апатин, казао је, први пут се раде атарски путеви, па ће радови подразумевати коришћење туцаника, асфалта и израду прилаза ораницама.

- Од издавања државног пољопривредног земљишта локална самоуправа добија значајне суме новца, па је ред да пољопиривредницима узвратимо и обезбедимо им лакше прилазе њивама квалитетно урађеном путном инфраструктуром. У Пригревици ће се изградити 866 метара, а у Сонти 630 метара пута.

По речима Милојевића атарски путеви радиће се и наредне године и у Апатину, Свилојеву и Купусини, а приликом планирања радова водиће се рачуна, као и код ових радова,  да се уреде путеви које највише користе земљорадници.

- У сваком општинском месту има бар пет- шест траса којима ратари иду на њиве, али ћемо у планирању повести рачуна да инвестиција буде корисна што већем броју паора – вели Милојевић.

Говорећи шта је од путне инфрастуктуре остало да се уради у овој грађевинској сезони помоћник председника Општине Апатин за инвестиције Милојевић, споменуо је, између осталих, да је радно у Улици мајора Тепића, где треба да се ураде, после атмосферске канализације, тротоар  у дужини од око 200 метара, постави јавна расвета и изграде колски прилази.

- И у Улици Петефи Шандора, на локацији некадашње пијаце, рађена је афмосферска канализација, па следи исто, радови на изградњи коловоза, тротоара, постављење јавне расвете – изјавио је Милојевић, додајући да су ове године инвестиције мање у односу на 2017. годину, али да је упркос томе локална самоуправа рачунајући помоћ Покрајине и Републике издвојила између 120 и 130 милиона динара.

Спроводи се и јавна набавка за избор извођача радова који ће заменити водоводне цеви у  дужини од три и по колометра на траси пута Свилојево – Пригревица. Траса водовода иде дуж њива , па житељи неће осетити док се буде радило, потврдио је Јефто Милојевић.

Као значајан посао за догодине , Милојевић, је, издвојио, изградњу пута до депоније, за који ће Општина Апатин на конкурсу код Покрајине тражити новчану помоћ, јер према предрачуну инвестиција вреди око 80 милиона динара.

З. Делић

Пројекат „Јавни интерес у Апатину” реализовала је „Панонија медиа “ у сарадњи са „Дневником”. Ставови у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоупрве , која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести