Завршен осми оригами камп у Бечеју

БЕЧЕЈ: Традиционално дружење младих оригамиста у кампу, који по осми пут организује Друштво учитеља, завршило је први део окупљања у Бечеју.
Najmlađu učili da savijaju papir Foto: Dnevnik.rs
Фото: Најмлађу учили да савијају папир Фото: Дневник.рс

Наставак следи десетак дана пре почетка нове школске године у насељима највеће потиске општине, где је, такође, врло популарно дружење с папиром и учења вештине његовог савијања.

„Током минулих седам година преко хиљаду полазника прошло је кроз наш камп. Научили су основе оригамија, миленијумске вештине уметности савијања папира у Јапану. Многи су наставили с едукацијама и сада су врсни мајстори оригамија. Радили смо у три једносатне смене са 69 полазника кампа. Тема је била „Рођендан, диван дан“ и правили смо позивнице за рођендан и разне друге ствачице без којих не може проћи рођенданска журка“, рекла нам је председница Удружења учитеља Бечеј Милена Гмијовић.

Родитељи радо пуштају децу да прве две недеље школског распуста креативно проведу у Оригами кампу, а има случајева да су се и родитељи укључули. Деца у узрастима од четири до 14 година уживала су у кампу, а последњег радног дана уручене су им захвалнице, као и учитељицама које су биле инструкторке и Народној библиотеци, која је уступила простор за рад и изложбу радова, која се може посетити у холу ове установе.

 В. Ј.

Пројекат „Пером и објективом кроз Бечеј” реализовала је „Панонија медиа” уз подршку „Дневника. Ставови  изнети у подрђаном медијском пројекту  нуђно не изражавају ставове  Општине Бечеј.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести