Завршена онлајн обука НСЗ у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Завршена је онлајн обука за вођење пословних књига, коју је прошло 15 незапослених особа са евиденције зрењанинске филијале Националне службе за запошљавање. Обуку је реализовала НСЗ, у сарадњи са немачком организацијом ГИЗ и Народним универзитетом из Ниша.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

- Обуку су прошла незапослена лица која желе да се професионално оспособе за самостално вођење пословних књига и састављање финансијских извештаја. У питању су лица економско-административног усмерења, са минимум четвртим степеном стручне спреме, која имају основно знање рада на рачунару. С обзиром на то да је реч о онлајн обуци, додатни услов за кандидате био је поседовање рачунара са интернетом, камером и микрофоном – објаснила је саветница за планирање каријере у зрењанинској филијали НСЗ Александра Штрбац.

Током 120 наставних часова полазнице су савладавале градиво десет обавезних модула, почев од увода и теорије рачуноводства, преко двојног, простог, робног и материјалног књиговодства, те документације у књиговодству, увоза и извоза, ПДВ-а, зарада и новчаних токова, до финансијског менаџмента. Обука је трајала 40 радних дана.

- Понудили смо ову врсту обуке с обзиром на то да су тражене књиговодствене услуге, а реч је о занимању на које негативни ефекти пандемије нису имали утицаја. Онлајн обука за вођење пословних књига реализована је за незапослене из више филијала Националне службе за запошљавање, укупно за 200 лица са евиденције незапослених – наглашава Штрбац.

Била је ово прва онлајн обука, а искуства полазница су позитивна.

- Задовољна сам обуком. Предавачи су били посвећени, имали су стрпљења и разумевања, и није им било тешко да нам детаљно објасне и понове градиво – рекла је једна од полазница Александра Грчић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести