Завршница радова на новој градској пијаци у Кикинди

КИКИНДА: При крају су радови на изградњи нове централне градске пијаце у Кикинди, а помоћник градоначелника Светислав Вукмирица најавио је да ће она бити усељена у септембру.
k
Фото: Gradilište nove gradske pijace u Kikindi/ Grad Kikinda

Мада је раније планирано да је крајњи рок за завршетак радова 30. јун, на захтев извођача дошло је до одређених померања, уз сагласност финансијера Управе за капитална улагања АП Војводине и локалне самоуправе Кикинде.

Укупна вредност овог капиталног пројекта за Кикинду износи око 300 милиона динара, од чега је Управа за капитална улагања АП Војводине издвојила 244 милиона динара, док је остатак обезбедила локалне самоуправе Кикинде.

Вукмирица је појаснио да је  главни разлог померања рокова пандемија короне, ванредно стање, поремећај на тржишту и проблеми са увозом лифта, за који се очекује да буде допремљен 15. јула. И поред померања првобитно утврђених рокова Вукмирица наглашава да је реализација ове капиталне инвестиције у граду на северу Баната у законским оквирима.

- Управа за капитална улагања АП Војводине сагласила се са новим роком јер смо се, кад је реч о увозу лифта, нашли у ситуацији на коју нисмо могли да утичемо. Имали смо одређених проблема и са суседним објектима, што је подразумевало одређено предпројектовање. И то се одразило на померање рокова, па ће се радови окончати до краја јула - указао је Вукмирица.

Након актуелних радова, везаних за кров и инсталације, уследиће изградња паркинга унутар комплекса пијаце. Тај део посла на асфалтирању тротоара у Улици Војводе Путника и реконструкција дела трга у Улици Бранка Радичевића у надлежности је локалне самоуправе, односно ЈП „Кикинда”.

- Остаје да се види да ли ћемо одмах по пројекту реконструисати део трга где се сад налазе пијачне тезге, или ће се наћи неко привремено решење. У сваком случају, све што буде урађено биће у интересу грађана Кикинде, како би се пијаца уклопила у градски трг - рекао је Вукмирица.

Објекат нове централне градске пијаце у Кикинди са три ламеле има око 3.300 квадратних метара. Прва ламела је већ у функцији, док ће завршетком радова у другој и трећој ламели бити тезге зелене, млечне и робне пијаце, а у функцију ће се ставити и централни простор испод крова.

М. Митровић

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести