Бранислав Бандић нови директор кикиндске фабрике „Тоза Марковић“

Машински инжењер Бранислав Бандић из Новог Сада, запослен у ЈП „Србијагас“, именован је за в.д. директора кикиндске фабрике „Тоза Марковић“, што је кадровско решење већинског власника фабрике ЈП „Србијагас“.
Kikinda Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У „Този Марковићу“ је недавно обустављена производња због престанка испоруке гаса од око 8,5 милиона евра, а менаyмент је поднео оставку. У кикиндској фабрици која сада упошљава 500 радника, након изласка из стечаја, спроводи се унапред припремљен план реорганизације верификова у Привредном суду у Зрењанину, па како је за кикиндски портал www.gradski.online потврдио председник Организације независног синдиката „Тозе Марковића“ Зоран Средојев, Привредни суд у Зрењанину је и издао решење о именовању в. д. директора Бранислава Бандића.

Представници Организације независног синдиката „Тозе Марковић“ имали су почетком недеље и састанак са министарком рударства и енергетике Зораном Михајловић. Тада је речено да би се производња у „Този“ наставила услов је да фабрика поново може да користи гас.

Према речима Средојева, такав став претходно је заузело и пословодство „Србијагаса“ са директором Душаном Бајатовићем на челу, а договорено је да се након постављање новог менаyмента уприличи нови састанак у Влади Србије, на којем ће се одредити будућност фабрике. Поновно покретање производња црепа и керамчиких плочица у „Този“ директно је у вези са испоруком гаса, а уколико би се то одмах десило, Средојев каже да би се производња покренула до средине јуна.

М. Митровић      

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести