ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ РЕСПИРАТОРНИХ БОЛЕСТИ НОВА ПРАВИЛА У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ Забрана посета пацијентима

СОМБОР: Услед тренутне епидемиолошке ситуације у целој земљи, коју сезонски карактерише драматичан пораст респираторних инфекција овдашња Општа болница „Др Радивој Симоновић” је предузела сет противепидемијских мера.
1
Фото: Град Сомбор

Како се наводи на званичном сајту ове институције која води бригу о преко 160.000 житеља Западнобачког округа, мере се примењују од 26. јануара.

Тако је објављено да је почев од петка обавезно ношење заштитних маски на свим одељењима, како за особље, тако и за пацијенте, осим уколико се ради о хоспитализованим пацијентима у болесничким собама. Такође, обавезно је придржавање протокола за лечење ковид инфекције и других вирусних инфекција, преписивањем антивирусне, а не антибиотске терапије. Поред тога, ОБ „Др Радивој Симоновић“ је увела и забрану посета пацијентима на свим одељењима док траје сезона репспираторних инфекција.

- Обавезно придржавање стручно-методолошког упутства обезбеђивањем изолоције за све стациониране пацијенте оболеле од грипа или ковид инфекције, на одељењу где се исти затекну - пише на званичном сајту сомборске здравствене установе секундарне здравствене заштите.

М. Мћ

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести