Житиште се прикључило националној кампањи: Безготовинско плаћање таксе

ЖИТИШТЕ: Општина Житиште је једна од 60 локалних самоуправа у Републици Србији које су се прикључиле националној кампањи „Шампиони безготовинског плаћања“ и исказале спремност да модернизују своје услуге и уведу  безготовинско плаћање за грађане и привреду.
zitiste, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Увођењем ПОС терминала у писарници зграде Општине Житиште, грађанима је омогућено плаћање такси и накнада платним картицама на једном месту, у што краћем року и без чекања у реду.

Кампања коју организује Канцеларија за ИТ и еУправа Владе Републике Србије, у сарадњи са НАЛЕД-ом, а уз подршку компанија Мастеркард и Виса, укључује и такмичење под слоганом „Плати и победи“, у циљу изградње ефикасне и транспарентне јавне управе у служби грађана.

Локална самоуправа која буде имала највише остварених плаћања електронским картицама на шалтерима у односу на број становника добиће дечије игралиште у вредности од 20.000 евра, док ће пет првопласираних локалних самоуправа добити интернет презентацију „У служби грађана“, а првих десет плакету „Шампиони безготовинског плаћања“.

„Позивамо све грађане општине Житиште да се прикључе овој кампањи која ће трајати до 31. децембра“, поручују из житиштанске локалне самоуправе.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести