Значајна улагања у Дому за старе и пензионере у Молу

МОЛ: У Дому за старе и пензионере у Молу, у коме је збринуто око 200 лица, у последње време су реализована улагања вредна 33, 84 милиона динара која су допринела бољим условима за њихов боравак и подизање квалитета услуга, као и за испуњење услова за добијање лиценце.
р
Фото: Dnevnik.rs

Уз сопствена средства, највише улагања је остварено из покрајинске и државне касе.

Тако је Покрајински секретаријат за енергетику у овој години определио 2,8 милиона динара, на шта је молска установа издвојила 1,5 милиона динара, па је за пројекат замене расвете штедљивом у свих 16 објеката, утрошено укупно 4,36 милиона динара.

Директорка Дома за старе и пензионере Данијела Шевић додаје да је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова допринео са 990.000 динара побољшању квалитета дневних услуга у заједници. У пројекту који је трајао четири месеца ангажовани су извршиоци који су својим креативним радом побољшали квалитет члановима клубова који функционишу у Ади, Утринама и Оборњачи и за набавку софтвера који установи обезбеђује ефикаснији и квалитетнији рад лица запослених на административно техничким пословима.

Фото: Dnevnik.rs

- Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је дало 3,36 милиона за набавку 20 болничких четворозглобних кревета са антидекубитарним душецима и електромоторима, па са креветима који су купљени 2016. године, такође, из наменских средстава ресорног министарства, ми смо опремили стационарно одељење са апсолутно најквалитетнијим креветима које установа за социјалну заштиту може да има – наглашава директорка Шевић.

Она додаје да је Национална служба за запошљавање одобрила 600.000 динара за пројекте јавних радова, којима је ангажовано пет лица који имају потешкоће и једно лице из тешко запошљиве категорије. Министарство правде је на конкурсу у овој години из средстава опортунитета подржало два пројекта установе из Мола, па је определило нешто више од девет милиона динара за другу фазу реконструкције котларнице и за набавку агрегата. Котлови су пуштени у погон за ову грејну сезону.

Поред тога Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова је на конкурсу у јулу ове године определио шест милиона динара за три пројекта, за замену грејних тела у објектима 13,14 и 15, што је изведено, извршена је и реконструкција сале за физикалну медицину и терапију. Директорка Шевић напомиње да су средства опредељена и за набавку софтвера за рачуноводство са 11 модула који су неопходни, с обзиром на то да ова установа као и све остале установе социјалне заштите од 1. јануара 2019. из категорије индиректних буyетских корисника прелазе у категорију директних буyетских корисника.

- Овим улагањима установа је пре свега побољшала физичке услове рада лица која су запослена, а осим тога и услове у којима бораве наши корисници. Потребе у наредном периоду имамо за заменом опреме у кухињи и вешерају – наглашава Данијела Шевић.

М. Митровић

 

Пројекат „Ада данас“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

m
17.12.2018 • 07:07
samo sto nema kadra
EUR/RSD 117.5953
Најновије вести