ЗР: Најважнија сигурност купаца и оних који раде у Авив парку

ЗРЕЊАНИН: Управник Авив парка Зрењанин Горан Тодић рекао је да је у сталном контакту са закупцима и верује да ће успети да пронађу модел како заједнички да превазиђу економске последице које је изазвала пандемија коронавируса.
U Aviv parku pre izbijanja pandemije koronavirusa Foto: privatna arhiva
Фото: У Авив парку пре избијања пандемије коронавируса Фото: приватна архива

Он је верује и да ће Предлог економских мера које спроводи држава донети одређене олакшице у пословању закупаца Авив парка Зрењанин.

“Међутим, вероватно то неће утицати на наше пословање, имајући у виду да ми остварујемо приходе од издавања некретнина,” рекао је Тодић за Танјуг.

Тодић сматра да у овом тренутку није захвално говорити о материјалним губицима, јер је тренутно приоритет и акценат на очувању здравља свих грађана.

“Уколико говоримо о материјалним губицима, од суштинске важности је питање времена колико ће епидемија трајати, а трајање епидемије и ванредног стања ће дефинитивно пропорционално утицати и на саме губитке. С обзиром на то да је највећи број радњи затворен од момента проглашења ванредног стања и уведених мера ограничења кретања, све то је утицало на број посетилаца у протеклом периоду у односу на исти период прошле године када се нисмо налазили у овој ситуацији, те с тим у вези број посетилаца је неупоредиво мањи,” каже Тодић.

Још је рано говорити о плановима и могућностима како и да ли ће уопште бити могуће надоместити губитке настале у овом периоду, поготово што још није познато колико ћемо јос дуго бити у овој ситуацији, објашњава Тодић.

„У складу са Уредбом Владе и одлуком локалне самоуправе дозвољен је рад ретаил паркова па самим тим и Авив Парка Зрењанин,” истиче Тодић и додаје да се све мере које предузимају у складу са онима које прописује Влада.

Све одлуке надлежних органа се стриктно поштују и по питању безбедности купаца и запослених у малопродајним објектима, дозвола за рад и радног времена, рекао је Горан Тодић.

“Све мере које предузимамо су у складу са стриктно прописаним мерама у време пандемије корона вируса а на основу Уредбе Владе Републике Србије. Такође, све мере предострожности и заштите предузимају и сви закупци у локалима који су наставили рад у овом периоду,” каже Тодић и наглашава да апелују на посетиоце да се додатно заштите и придржавају свих хигијенских мера као и мера социјалног дистанцирања.

 

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести