Зрењанин: Забрањено располагање имовином Фабрике воде

ЗРЕЊАНИН: Привредни суд у Зрењанину донео је решење којим се предузећу Фабрика воде одређује мера обезбеђења ради спречавања промене његовог имовинског положаја, односно уништавања пословне документације. Овим решењем забрањује се исплата са рачуна „Фабрике воде“, без сагласности привременог стечајног управника.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Забрањује се и располагање имовином стечајног дужника, без претходне сагласности привременог стечајног управника, као и спровођење извршења према дужнику, укључујући и забрану која се односи на остваривање права разлучних и заложних поверилаца. Ове мере обезбеђења важе до окончања претходног стечајног поступка над дужником.

Подсетимо, судија Привредног суда у Зрењанину Љиљана Попов донела је решење о покретању претходног стечајног поступка у зрењанинском предузећу „Фабрика воде“. Прво рочиште на ком ће бити разматрани разлози за покретање стечаја заказано је за 11. октобар.

Захтев за покретање стечаја 10. септембра је поднела Ерсте банка из Новог Сада. Суд је одредио да Ерсте банка, као предлагач, уплати предујам од пет милиона динара за трошкове вођења стечајног поступка. За привременог стечајног управника одређен је Слободан Сударов из Кикинде.

        Ж. Б.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести