Зрењанинка Снежана Драшковић понудила зимницу тржишту

ЗРЕЊАНИН: Зрењанинка Снежана Драшковић у почетку је правила слатку и слану зимницу за своју породицу, онда је почела да је поклања пријатељима - баш на наговор пријатеља, који су били одушевљени укусима у већим и мањим теглама, решила је да покуша да своје знање и умеће претвори у мали бизнис.
с
Фото: Ж. Балабан

- У породици у којој сам одрастала зимница је обавезна. Како сам јужњакиња, пошто су моји са југа Србије, ајвар је у остави број један. Но, временом сам додавала и укусе Баната, помало експериментисала, додавала различите зачине и данас у мојој понуди стварно има много разноврсне слане и слатке зимнице - прича Снежана Драшковић.

Мото којим се Снежана води јесте да у припреми зимнице користи сезонско воће и поврће.

- Краљице јесени су бундева и дуња и зато сада њих највише користим за припрему зимнице. Кувам слатко од бундеве и дуње са орасима, додајем цимет, звездани анис... Од дуње и бундеве припремам и пекмез. Ту су и слатко-горки производи од бундеве и дуње којима додајем ђумбир и лимун и који одлично иду уз месо и сиреве. Док још има бундеве, скуваћу и слани сос од ње – истиче Снежана.

Слатко-горки производи од бундеве и дуње одлично иду уз месо и сиреве, као и зимска салата од белог грожђа

За ајвар је мајсторица, прави и млевени и цепкани, а од киселе зимнице ту су и маринирани зелени парадајз са поврћем и паприка у сенфу.

-Издвојила бих и нешто што се не среће често, а то је слатко-љуткасто-кисела туршија. Бобице белог грожђа се поређају у теглу, убаци се једна свежа љута паприка која се избоцка да своју љутину пушта полако и све се прелије класичном мешавином воде, сирћета, соли и шећера. У питању је и укусна и декоративна зимска салата - истиче Снежана Драшковић.

        Ж. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести