few clouds
15°C
05.05.2025.
Нови Сад
eur
117.1924
usd
103.0353
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Зрењанинка Снежана Драшковић понудила зимницу тржишту

05.11.2021. 16:37 16:39
Пише:
Фото: Ж. Балабан

ЗРЕЊАНИН: Зрењанинка Снежана Драшковић у почетку је правила слатку и слану зимницу за своју породицу, онда је почела да је поклања пријатељима - баш на наговор пријатеља, који су били одушевљени укусима у већим и мањим теглама, решила је да покуша да своје знање и умеће претвори у мали бизнис.

- У породици у којој сам одрастала зимница је обавезна. Како сам јужњакиња, пошто су моји са југа Србије, ајвар је у остави број један. Но, временом сам додавала и укусе Баната, помало експериментисала, додавала различите зачине и данас у мојој понуди стварно има много разноврсне слане и слатке зимнице - прича Снежана Драшковић.

Мото којим се Снежана води јесте да у припреми зимнице користи сезонско воће и поврће.

- Краљице јесени су бундева и дуња и зато сада њих највише користим за припрему зимнице. Кувам слатко од бундеве и дуње са орасима, додајем цимет, звездани анис... Од дуње и бундеве припремам и пекмез. Ту су и слатко-горки производи од бундеве и дуње којима додајем ђумбир и лимун и који одлично иду уз месо и сиреве. Док још има бундеве, скуваћу и слани сос од ње – истиче Снежана.

Слатко-горки производи од бундеве и дуње одлично иду уз месо и сиреве, као и зимска салата од белог грожђа

За ајвар је мајсторица, прави и млевени и цепкани, а од киселе зимнице ту су и маринирани зелени парадајз са поврћем и паприка у сенфу.

-Издвојила бих и нешто што се не среће често, а то је слатко-љуткасто-кисела туршија. Бобице белог грожђа се поређају у теглу, убаци се једна свежа љута паприка која се избоцка да своју љутину пушта полако и све се прелије класичном мешавином воде, сирћета, соли и шећера. У питању је и укусна и декоративна зимска салата - истиче Снежана Драшковић.

        Ж. Б.

Пише:
Пошаљите коментар