Зрењанинска цивилна заштита појачана новим теренским возилом

ЗРЕЊАНИН: Поводом Међународног дана смањења ризика од катастрофа градоначелник Зрењанина Симо Салапура са сарадницима присуствовао је јуче тактичко-техничком збору припадника цивилне заштите Зрењанина, као и вежби почетног гашења пожара на простору испред магацина Одсека за цивилну заштиту у Улици Војводе Петра Бојовића.
11 zr vozilo-civilne-zastite
Фото: Град Зрењанин

Салапура је имао прилику и да се упозна са опремом цивилне заштите, која је допуњена новим теренским возилом. Оно ће уједно бити и командно возило за потребе Градског штаба за ванредне ситуације.

-Улагање у превенцију је најсигурнија заштита од свих ризика. Да бисте се успешно носили са ризицима потребна су техничка средства, планска документа и оспособљене и обучене јединице. Зрењанин све то има, сада је остало да радимо на подизању комуникације на виши ниво, те је зато набављена опрема за квалитетну радио везу. Зрењанин спада у градове у Србији који се истичу својом спремношћу и опремљеношћу да се успешно изборе са свим потенцијалним катастрофама - истакао је Салапура.

Највећи ризици за Зрењанин су поплаве и пожари. Заједно са водопривредним предузећима превентивно се ради на смањењу ризика од поплава а пожари, којих највише има на њивама у јесен, успешно се гасе захваљујући чињеници да професионалним ватрогасцима помажу и добровољне ватрогасне јединице – њих 23, које имају своје људство и опрему. 

У  овој години Зрењанин је, захваљујући средствима добијеним кроз покрајинске и републичке пројекте, набавио додатну опрему неопходну за деловање у ризичним ситуацијама.

- Захваљујући подршци Министарства државне управе и локалне самоуправе од пет милиона динара, добили смо ново теренско возило, а кроз покрајински пројекат 900.000 динара за набавку додатне опреме. И опрема и обучено људство у сектору цивилне заштите имају јединствен циљ, а то је подизање капацитета локалне самоуправе у смањењу ризика од катастрофа - истакао је шеф Одсека за ванредне ситуације у Градској управи Мирослав Сладојевић.     

Ж. Б.

ПројекатНепристрасно кроз Зрењанинреализује ДВП Дигитал, а суфинансира Град Зрењанин. Ставови у подржаном пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести