Зрењанински адвокат наступао са Томом Здравковићем

Вест да се и у Зрењанину снимају кадрови будућег филма о легендарном певачу Томи Здравковићу пробудила је емоције и сећања Зрењанинаца који су имали прилике да се са њим сусретну.
д
Фото: Приватна архива

Било је разних ситуација, а једног занимљивог блиц гостовања Томе Здравковића присећа се познати зрењанински адвокат Драги Јабланов, у то време члан музичког састава ВИС „Омега“.

- Маја 1971. свирали смо на матурском балу Угоститељске школе у Зрењанину, у тадашњем Хотелу „Централ“. Изненада, својим аутомобилом марке „Волво“, у хотел је, око  поноћи, стигао Тома Здравковић, у пратњи једне женске особе. Дохватио се микрофона и запевао свој велики хит „Тамбураши, тамбураши свирајте ми мало“, уз нашу музичку пратњу. То је био наш тамбурашки почетак и добра увертира пред наступ са енглеском групом „Status Quo“ у Хали спортова – прича зрењанински адвокат Драги Јабланов.

Он се сећа да су Гимназијска и Јеврејска улица, све до Бегеја, биле препуне младих.

Дохватио се Тома микрофона и запевао свој велики хит „Тамбураши, тамбураши свирајте ми мало“, уз нашу музичку пратњу. То је био наш тамбурашки почетак и добра увертира пред наступ са енглеском групом „Status Quo“ у Хали спортова (Драги Јабланов)

- Онда је са нама запевао Тома. Били смо одушевљени како је и без озвучења певао. Било је то незаборавно вече. Ето, тако је било, па се приповеда – говори са сетом у гласу Драги Јабланов.

Томе одавно нема, а и у Зрењанину се много тога променило. Хотел „Централ“ је затворен и сада је у том објекту једна продавница.

А како је све изгледало некада публика ће имати прилике да види на филму који ради „Кобра филм“, чији је извршни продуцент наш прослављени глумац и редитељ Драган Бјелогрлић. Филм прати животну причу легендарног певача од Лесковца, Тузле и Зрењанина, до пробоја на музичкој сцени у Сарајеву и Београду, као и „бекства“ у Америку, па све до момената када започиње његово лечење на Војно-медицинској академији у Београду.

Тому Здравковића у филму глуми Милан Марић, док се Тамара Драгичевић појављује у улози Силване Арменулић.

Жељко Балабан

 

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести