Дачић: Сви сада виде Приштину као реметилачки фактор

Назад на вест
Коментари
Boza Bogdanovic
10.08.2018 • 10:14
Godinu dana pre bombardovanja, zakljucio sam da Srbiji nema spasa, ako se ne razresi problem sa Siptarima, jer "Za Siptare radi seme i vreme" (aforizam mog rodjaka Bapsija). Predlozio sam da se Kosovo podeli sa najkracim mogucim granicama, da se svi Srbi iz juznog dela presele u severni deo, a svi Siptari iz Srbije u siptarski deo Kosova. Sve to uraditi mirno, uz pravednu isplatu imovine raseljenim licima. Napisao sam duzi clanak o tome, sa demografskom tabelom i preporuceno ga poslao u Nasu borbu (Danas).
Posto ga nisu objavili, jer ga nisu ni dobili, intervenisao sam u borskoj Posti, a oni su mi otvoreno rekli da moj clanak u borskom MUP-u. Clanak sam objavio u Borskim novinama. Insistirao sam da Demokratski centar usvoji taj predlog na GO i forsira ga u nedijima. Prof. Micunovic nije pristao, ja sam ponudio ostavku u GO, a pok. Tosic me je pismeno zamolio da ostanem u stranci, "zato sto nas i onako malo ima".
Da Vas podsetim, u tom kljucnom momentu, godinu dana pred bombardovanje, Predsednik Srbije bio je Slobodan Milosevic (najveci Srbin XX veka), potpredsednik SPS bio je Ivica Dacic, a ministar informisanja bio je Aleksandar Vucic (najveci Srbin XXI veka). Ja sam tada bio drzavni neprijatelj, a MUP i nasa BIA odlicno znaju da sam i sada.
Boza Bogdanovic, Bor
P. S. Uzgred, i sada smatram da je razmena teritorija i stanovnistva sa Siptarima najboilje resenje za Srbiju, ako ne zelimo da se za sto godina Beograd zove Severna Tirana u Republici Scipriji.
Остави коментар
17 + 1 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести