Михаловић о Јадру: Ништа нећемо урадити против својих грађана

Назад на вест
Коментари
Istina, ali...
03.12.2021 • 16:04
U pravu je gospodja ministarka, da u svetu jadarit postoji samo u Srbiji, jer samo je jedna reka Jadar po kojoj je nazvan litijum, ali da litijuma ima na svim kontinentima i u gotovo svim drzvama. I nije niko protiv napretka i boljitka u Srbiji, ali je protiv trenutne upotrebe tehnologije koja nije dostigla taj nivo da moze da zastiti okolinu od negativnih posedica delovanja tih rudnika na zivot ljudi i biodiverziteta. To je ono sto niko iz vlasti ne pominje, a zbog cega se protivi narod.
Istina, ali...
03.12.2021 • 16:13
Uostalom, i predsednica Vlade Srbije Brnabic, upozorava da su demonstracije koje su bile i koje se najavljuju, politicke a ne zbog zakona u promeni Ustava, sto opet dovodi u pitanje ovu njenu izjavu, jer je sve vezano za politiku, pa i Ustav i zakoni. Jer te iste zakone donose i menjaju politicari, a ne narod. Naravno da se oni i donose zbog naroda, a ne narod zbog zakona. Vavek je bilo i bice da je sve vezano za politiku i da politika vlada, kako zakonima tako i narodima.
Istina, ali...
03.12.2021 • 16:20
Koliko priroda zavisi, u savremenim vremenima, od narod, jos vise narod zavisi od prirode. Bas zbog pogubnih delovanja COVEKA na prirodne resurse, zbog njegovih materijalistickih poriva, time dovodi u pitanje svoj opstanak na ovoj planeti. Normalno je da COVEK tezi ka nekim savrsenstvima, ali ta ceznja ga dovodi u opasnost sopstvenog opstanka, povredjujuci i najproblematicnije zakone prirode, bez koje mu nema opstanka. Pitanje je samo da li je COVEK svestan svih svojih postupaka?
Istina, ali...
03.12.2021 • 16:27
Moram i ovoga puta da podsetim na pricu o Maja civilizciji. Da li je istinita ili ne, ne ulazim u to, vec na osnovu napretka COVEKA ka osvajanju novih tehnicko - tehnoloskih postignuca, dovodi sebe u poziciju u pomenutoj prici. Naime, Maje su bile dostigle takav stepen civilizacijskog razvoja u raznim tehnologijama, da su na kraju sami sebe unistili. Ako je to cilj savremenog COVEKA, a cini mi se da jeste, po ubzanim postupcima, onda nismo daleko od Maja civilizacije.
Istina, ali...
03.12.2021 • 16:36
Ali ovoga puta zahvaljujuci Pohlepi COVEKA, ka sve vecim gomilanjem, i onoga sto mu je potrebno, a jos vise bez ceka moze da obitava, uziva i bude zadovoljan u svemu sto mu pruzaju bozanske blagodati koje je dobio, a koje ne zna ili nece da sacuva. Jer je COVEK sklon unistavanju misleci da ce mu to doneti veci prosperitet, a onda kad uvidi sta je zgresio, pocinje da se kaje i kuka kako to nije bilo pametno sto je uradio. Kazu - da posle j...... nema kajanja. Nikako to da naucimo i shvatimo.
Остави коментар
7 + 1 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести