АМС: Саобраћај без прекида и задржавања 

БЕОГРАД: Саобраћај се на путевима у Србији вечерас одвија без дужих задржавања и прекида уз нешто већи број возила на аутопутевима у односу на преподне.
saobracaj, tanjug ilustracija
Фото: Tanjug, ilustracija
Временске прилике су и даље повољне за путовање, коловози су на већини путних праваца суви, саопштио је Ауто-мото савез Србије.
Смањена је видљивост због сумаглице на подручју Краљева, Крагујевца, Ваљева и Врања док магле има на подручју Малог Зворника и Љубовије, па се саветује опрезна вожња.
Употреба зимске опреме обавезна је на свим путевима који воде ка зимским туристичким центрима ка Копаонику, Златибору, Тари, Дивчибараима, Старој Планини, Гочу и Власини.
Према последњим информацијама добијених од Јавног предузећа "Путеви Србије" нема задржавања на наплатним станицама.
Како се наводи, у 12 је отворена нове наплатна станице на аутопуту Ниш- Димитровград. 
Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, нису дужа од 30 минута.
У претпразничним новогодишњим и божићним данима због очекивано појачаног саобраћаја често долази до формирања дужих колона возила на путничким улазним и излазним терминалима, углавном са мађарске и хрватске стране.
Задржавања су тада често дужа од уобичајених, а у појединим данима могу бити и вишесатна, зато је препорука АМС да се у тим данима користе гранични прелази који су мање оптерећени и на којима су задржавања краћа.
EUR/RSD 118.3459
Најновије вести