Без задржавања на рампама, опрез због магле и одрона

БЕОГРАД: На наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила, а возачима се саветује опрезност због могућности појаве магле и одрона на појединим деоницима, саопштено је данас из ЈП ‘‘Путеви Србије’‘.
granica bajakovo batrovci, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова, на граничним прелазима Батровци и Келебија, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута, на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута, на граничном прелазу Прешево, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 60 минута, на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 240 минута.

На осталим граничним прелазима нема задржавања.

Ауто-пут Е-763, Уб - Обреновац, у смеру ка Обреновцу, од данас до 7. марта, од 8 до 16 часова, радови у покрету, на испирању кишне канализације у зауставној саобраћајној траци.

Ауто-пут Е-75, на деоници петља Пожаревац - петља Велика Плана (од км 264+050 до км 292+870, пун профил аутопута) од 3. до 9. марта, од 8 до 16 часова, истражни радови за потребе рехабилитације. У зони радова за саобраћај ће бити повремено затворена претицајна или возна саобраћајна трака, а саобраћај ће се одвијати у слободној саобраћајној траци.

Ауто-пут Е-763, до 10. марта, од 9.30 до 17 сати, радови на ИТС опреми, прво у смеру ка Чачку у тунелу „Савинац“, а након тога у тунелу „Брђани“, затим у смеру ка Београду, радови прво у тунелу „Брђани“ а затим у тунелу „Савинац“. Саобраћај ће се одвијати претицајном саобраћајном траком док ће за саобраћај бити затворена возна саобраћајна трака.

На територији Пожеге због могућих осулина саветујемо опрез при вожњи и прилагођену брзину кретања на државним путевима I Б реда број 21 и I Б реда број 23.

На територији Зајечара учестали одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на Ђердапској магистрали, на путевима II А реда број 221 (клисура Коретанац) и II А реда број 222 (прилаз Бабином Зубу) где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести