Брнабић: Размотрићемо додатне мере у вези корона вируса

БЕОГРАД:  Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је данас поново разговарала с председником Александром Вучићем о мерама у вези с појавом корона вируса, и здравственим и економским, и најавила да ће сутра неке од њих бити и усвојене.
Фонет/Слободан Миљевић/Ана Брнабић
Фото: Фонет/Слободан Миљевић/Ана Брнабић

"Ситуација је озбиљна, али под контролом", рекла је Брнабићева на ТВ Прва.Навела је да ће након сутрашњег састанка с председником Вучићем и епидемиолозима сагледати и евентуално увођење нових мера, а да ће након тог састанка бити одржана конференција за новинаре.

Сутра ће, како је најавила, бити одржана и седница Владе Србије.Премијерка каже да ће се сутра разговарати и о евентуланом затварању школа.

"Сутра ћемо и о томе разговарати и с министром просвете Младеном Шарчевићем. Ако је та мера нешто превентивно паметно, немамо никакав проблем, али дајте да примењујемо мере у складу с потребама, а не да би само неко рекао да примењујемо мере. Важно је бити прибран", каже Брнабићева и поручује да је ситуација под контролом.

Упитана о евентуалној забрани јавних окупљања, рекла је да у овиом трентуку нема потеребе за тим."Да ли ће се сутра променити ситуација, видећемо сутра", додала је премијерка.

Сутра ће се, каже, говорити о свим мерама које су потребне, Влада Србије ће одмах након састанка са председником и епидемиолозима одржати седницу и усвојити нове мере."Радићемо у најбољем интересу грађана", каже Брнабић и поручује да се свакодневно раде и анализе утицаја вируса на привреду.

Позвала је да се не шири паника, а политичке противнике да не злоупотребљавају ситуацију у вези с корона вирусом за политичке нападе на председника Вучића.Одбацила је критике да је Србија неспремно дочекала ситуацију у вези с корона вирусом и захвалила грађанима на одговорном понашању.

"Пратимо ситуацију и у приправности смо", рекла је Брнабићева и навела да се најновије информације о корона вирусу у Србији могу наћи на сајту covid19.rs.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести