Четири респиратора Уницефова донација Клиничком центру Војводине

Здравственој установи на првој линији одбране од вируса короне у Покрајини – Клиничком центру Војводине Уницеф је донирао четири респиратора.
Četiri respiratora Unicefova donacija Kliničkom centru Vojvodine  Foto:  F. Bakić
Фото: Четири респиратора Уницефова донација Клиничком центру Војводине  Фото:  Ф. Бакић  

 Реч је о уређајима врхунског квалитета, који ће ојачати њихове капацитете и унапредити рад. Весна Савић Ђукић, представница Уницефа задужена за сарадњу с приватним секторима и амбасадорима, истакла је како су водили рачуна о томе да набаве респираторе којима наши здравствени радници умеју да се користе, а омогућили су и редован сервис опреме.

– Радује ме што ће служити и за друге пацијенте, а у случају да се појави нови талас, бићемо спремнији – рекла је Весна Савић Ђукић. – Захваљујем привредном сектору из Новог Сада и Војводине који је овом приликом показао толико солидарности. Неки донатори су овде и не желе да се експонирају, али ће ми бити драго да их сретнем лично јер су врло брзо реаговали на наш апел и показали велику жељу да буду део решења, иако су знали да предстоји период у ком ће привреда трпети.

Чланови Удружења рециклера Србије одазвали су се већ на први позив Уницефа у марту ове године, те дали свој допринос донацијом за набавку респиратора, рекла је генерална секретарка УРС Сузана Обрадовић.

– Верујем да нас је пандемија научила да убудуће будемо више усмерени једни на друге, да помогнемо заједници колико можемо и постарамо се да животна средина у нашој земљи буде чистија и здравија – додала је Сузана Обрадовић.

На вредном поклону, како Уницефу – са којим тесно сарађује и у другим активностима, поготово оним везаним за рани развој деце у јединици за неонатологију – тако и свим појединцима који су учествовали у реализацији пројекта, захвалила је директорка КЦВ др Едита Стокић, напоменувши да пандемија још увек траје и да нема опуштања. Након затварања привремене болнице на Сајму, на Инфективној клиници лече се 34 пацијента оболела од ковида 19, од чега су два на механичкој вентилацији.

С. Милачић

Фото: Четири респиратора Уницефова донација Клиничком центру Војводине  Фото:  Ф. Бакић  
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести