ЧУВАЈТЕ СЕ ВИСОКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ Деца и старији ИЗНЕМОГЛИ, ДЕХИДРИРАНИ, ЛЕКАРИ ПОД ПРИТИСКОМ

Промене времена и боравак у затвореном простору донели су нам вирусе и респираторне инфекције.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Грип или корона, свеједно, болест тече уз високу температуру, која за осетљиве групе може да буде кобна.

Докторка Ивана Стефановић из београдске Хитне помоћи каже да се тој служби све више људи јавља због повишене температуре. Апелује да се пацијенти на време јаве својим лекарима и не чекају да буду толико исцрпљени да мора да реагује Хитна помоћ.

Докторка Стефановић напомиње да се Хитној помоћи људи јављају са температуром коју имају већ пет дана, а да нису посетили лекара и добили адекватну терапију.

“За тих пет дана нису ишли код лекара, што је требало да ураде, а имају високу температуру и сада су дошли до такве исцрпљености да њихово здравствено стање збрињава Хитна помоћ. То није добро, ми онда не можемо добро да вам помогнемо, немамо крвну слику, немамо све што је потребно за тачну дијагнозу", објашњава Стефановићева за РТС.

Моли све пацијенте да се на време јаве својим изабраним лекарима.

"Већ после другог, трећег дана морате да одете код лекара да се види шта је, да ли је вирус, да ли је бактеријска инфекција. Нешто мора да се уради. Пет дана чекати са високом температуром, чекајући да се нешто деси, заиста се само исцрпљујете. То посебно важи за страије од 65 година”, закључује докторка.

Дневник, Телеграф

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести