Ђерлек: Најјачи удар делта соја за две-три недеље

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству здравља др Мирсад Ђерлек изјавио је да у наредне две, најкасније три недеље, очекује најјачи удар делта соја корона вируса.
djerlek
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Ђерлек је за Блиц оценио да ће нажалост тај удар бити много јачи него што смо очекивали и додао да не искључује и мере које се неће свидети грађанима у смислу мањег окупљања, ограничавања рада угоститељских објеката и ноћних клубова.

Навео је да је у Србији вакцинисано 51,7 одсто пунолетних грађана и додао да "као да се ту са вакцинацијом стало", најављујући да ће управо повећање обухвата вакцинације бити једна од тема на наредној седници кризног штаба.

"Размишљамо и о лутрији и сличним подстицајима, а ускоро ћемо знати и да ли ће то бити у комбинацији с препорученом вакцинацијом за одређене категорије, али не бих ништа да прејудицирам", додао је Ђерлек.

Навео је да се размишља и о обавезној вакцинацији здравствених и просветних радника, а да ће се видети да ли ће се заиста одлучити на ту варијанту.

Ђерлек је убеђен да ће се наћи модус како да дођемо до 70-80 одсто вакцинисаних, кад је реч о ковид пропусницама каже да треба добро размислити да ли би оне дале резултате.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести