Директор КЦС: Сви заражени у Србији у стабилном стању

БЕОГРАД:  Четворо заражених корона вирусом смештено је на Клиници за инфективне и тропске болести у Београду и њихово стање је стабилно, док је још један пацијент у Клиничком центру Војводине и његово стање се поправља, изјавио је директор Клинике др Горан Стевановић.
Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu  dr Goran Stevanović Foto: RTS/prinskrin
Фото: Директор Клинике за инфективне и тропске болести у Београду др Горан Стевановић Фото: РТС/принскрин

Он је за РТС рекао да је четворо пацијената смештених на Инфективној клиници на самом почетку болести и да су сви у добром општем стању.

"Неки имају температуру, али углавном доминирају респираторне тегобе, евентуално почетни знаци могуће упале плуца. Добијају све што треба. Видећемо наредних дана како це се стање развијати. Сви су стабилно и добро", рекао је Стевановић.

Заражени су смештени на одељењу за изолацију општег типа, а не на интензивној нези јер, истиче, нема потребе да буду под појачаним надзором лекара.

"Наши пацијенти, да не поштују правила и да нису самосвесни, могли би да се сами шетају и крећу. Далеко од тога да су угрожени и да су за респиратор. Оно што је опасност код овог вируса, према подацима од колега који се суочавају с много већим број оболелих, јесте да погоршања наступају између четвртог-шестог до осмог-десетог дана болести", истиче Стевановић.

Он је навео да је стање зараженог мушкарца из Суботице, који је смештен у КЦ Војводине, поправља и он се значајно стабилизовао.

"Апелујемо на људе који су били у жариштима или у контактима, да се јаве епидемиолозима", поручио је Стевановић.

 

 

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести