Ђоковић уједињује будуће шампионе

БЕОГРАД: Новак Ђоковић Фондација на теренима „Тениског центра Новак“ донирала водећим клубовима у Србији тениске лоптице за њихове најмлађе чланове и организовала им јавни час тениса у оквиру активности јединственог програма фондације - "Путем шампиона".
djokovic fondacija
Фото: novakdjokovicfoundation.org

Како је саопштено, додела лоптица клубовима у Србији планирана да буде проширена у наредном периоду и на оне из региона, заокружује кампању која има за циљ да инспирише будуће шампионе да се боре за своје снове и да кроз игру истрају у својим циљевима и зближи децу са ових простора кроз спорт и здрав начин живота.

Важност бављења спортом један је од кључних мотива мисије Новака Ђоковић и фондације, као подстицај младим људима да верују у себе и активно се приклоне вредностима које славе труд, рад, креативност, заједништво, сарадњу, фер-плеј и толеранцију.

"Пресрећни смо и поносни штћто смо испред Новак Ђоковић Фондације и програма „Путем шампиона“ уручили донацију дечијих тениских лоптица за тениске клубове у Србији који активно раде на омасовљењу тениса и који су својим квалитетним радом са најмлађим категоријама потврдили да се налазе на једином правом путу шампиона који кроз игру води до успеха", рекла је Ана Јовановић, менаџерка и ауторка пројекта „Путем шампиона“ и бивша репрезентативка наше земље у тенису.

"Проширење пројекта донације и на реномиране клубове из региона изражава и Новакова лична искуства и уверења да спорт повезује људе, брише препреке и границе - и нераскидиво их зближава у један победнички тим на свим светским меридијанима, било да се они налазе у нашем делу света или - као Новак тренутно у Токију!“ истакла је Јовановић.

Јавни час тениса окупио је преко 30 деце узраста од 6 до 12 година, настајућих асова њима омиљеног спорта, која су уживала у приказивању својих тениских врлина, стицању нових знања од реномираних тренера Тениског центра Новак и послала поруку љубави и подршке најбољем играчу света у захвалност актуелном шампиону од будућих шампиона.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести