Ђорђевић: Корисници установе у Сремчици нису незадовољни

Зоран Ђорђевић изјавио је данас да су услови у Установи за децу и младе "Сремчица" далеко бољи него што су били и да корисници те установе нису незадовољни начином на који се поступа према њима.
zoran djordjevic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да су услови у Установи за децу и младе "Сремчица" далеко бољи него што су били и да корисници те установе нису незадовољни начином на који се поступа према њима.

Одговарајући на питања новинара у Београду, министар је рекао да су нетачни наводи дефектолога Петра Владетића, који је био запослен у тој установи, а у вези са њеним радом.

"Ради се о особи која није никакав узбуњивач, која је више пута дисциплински кажњавана. Направио је више преступа, а због последњег, који је стварно био кап у пуној часи, а то је да је напустио кориснике и оставио их да буду сами, као и других прекршаја које је имао, добио је отказ", рекао је Ђорђевић.

Упитан да ли ресорно министарство сматра да је потребан ванредни инспекцијски надзор, министар је рекао да контрола постоји, да инспекција ради свој посао.

"Све што радимо, радимо у интересу корисника и нема разлога да лажем. Волео бих да сада, као и сваки пут, могу да кажем ајмо до Сремчице, да уђете унутра, разговарате са корисницима и видите да они нису незадовољни начином на који се поступа према њима и да су услови далеко бољи него што су били", рекао је Ђорђевић.

Истакао је да је у Установи за децу и младе "Сремчица" урађено доста тога, у циљу побољшања услова смештаја за кориснике.

"Први пут када сам био тамо рекао сам одмах да треба да се среди простор око установе, да се асфалтира", рекао је Ђорђевић и између осталог, навео је да је реновирана и потпуно опремљена амбуланта, те да први пут постоји и гинеколошки део у тој амбуланти.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести