Ђурић: Нова четири случаја, једна особа преминула на КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Нова четири случаја корона вируса регистрована су у већински српским срединама на КиМ, чиме је укупан број оболелих у тим деловима покрајине порастао на 80, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva
У Лепосавићу су регистрована два новооболела лица, од којих је једно преминуло током транспорта у КБЦ Крагујевац, а у Зубином Потоку две новооболеле особе, навео је Ђурић у дневном извештају о корона вирусу објављеном на Инстаграму.
 
Он је додао да је до сада у већински српским срединама на КиМ излечено 18 пацијената, док су од последица КОВИД-19 преминуле три особе.
 
Оболели су из Косовске Митровице (31), Звечана (19), Лепосавића (11), Зубиног Потока (19). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (21), Студентски центар Косовска Митровица (28), КЦ Ниш (1), КЦ Крагујевац (5), КБЦ ''''Др Драгиша Мишовић'''' Београд (2), КЦ Србије Београд (1), Београдски сајам (1).
 
У протекла 24 сата регистровано је и седам излечених лица.
 
"У општинама Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић обезбедили смо 300 пакета помоћи за угрожене породице. У општини Витина и Гњилане дистрибуирали смо неопходне лекове грађанима и посетили самачка домаћинства", каже Ђурић.
 
Како додаје, радницима ЈКП ''''Стандард'''' у Косовској Митровици који имају минималне зараде подељени су пакети помоћи.
 
"У општини Косовска Каменица набавили смо и поделили лекове за хроничне болеснике и заштитине маске. У Истоку смо обезбедили лекове, заштитне маске и рукавице. На подручју Грачанице и данас смо обезбедили хлеб за 50 породица", додаје директор Канцеларије за КиМ.
 
"За оболеле смештене у Студентском центру у Косовској Митровици обезбедили смо посебан васкршњи ручак", наводи Ђурић.
 
Према његовим речима, Ускрс се у српским срединама на КиМ прославља у домовима, а литургије су служене без верника.
EUR/RSD 117.3374
Најновије вести