Ер Србија прва обнавља летове до Италије

БЕОГРАД: Ер Србија ће 1. јула летом на релацији Београд - Милано започети обнову авио-саобраћаја ка својим дестинацијама у Италији, саопштила је данас та компанија.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Летови за Рим биће успостављени 2. јула, док ће се дан касније и Венеција поново наћи на реду летења српске националне авио-компаније.

Ер Србија ће до Милана и Рима саобраћати сваког дана, док ће се летови ка Венецији обављати три пута недељно, уз постепено повећање фреквенције.

Србија ће бити први авио-превозник који ће поново успоставити летове између Србије и Италије чим сва ограничења буду укинута.

Тиме се, како се наводи у сапштењу Ер Србије, још једном потврђује велики значај италијанског тржишта, како за Србију нашу државу, тако и за националну авио-компанију која до земље на Апенинском полуострву лети још од 50-их година прошлог века.

"Радује нас што поново успостављамо ваздушну везу са Италијом која традиционално представља једно од најзначајнијих тржишта за Србију због бројних фактора који повезују две земље, укључујући снажну економску сарадњу, туризам, дијаспору и трговину", каже генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит.

Са почетних 17 летова недељно и разгранатом мрежом дестинација из српске престонице, Ер Србија ће обезбедити снажну повезаност између Београда, Италије и других градова у мрежи Ер Србије.

Када ред летења достигне пун капацитет, национални авио-превозник ће понудити добру мрежну повезаност из Италије преко Београда до Букурешта, Дубровника, Истанбула, Кијева, Ларнаке, Подгорице, Сарајева, Скопља, Софије, Сплита, Тел Авива, Тивта и других градова, саопштава Ер Србија.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести