ГДЕ СВЕ ПАДА НА ПУТЕВЕ Бели се на друмовима на подручју Ивањице, Новог Пазара и Зајечара

БЕОГРАД: На државним путевима првог приоритета одржавања, коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на подручју Ивањице, Новог Пазара и Зајечара, саопштило је јутрос Јавно предузеће "Путеви Србије".
1
Фото: Pixabay.com/Ilustracija

Према извештају Штаба зимске службе, иста је ситуација и на путевима другог и трећег приоритета одржавања, на подручју Ивањице, Колубаре, Мачве, Новог Пазара, Крушевца, Врања и Зајечара, због чега се препоручује опрезна вожња.

Деонице на којима има снега су: I В-21, Дивљака - Ивањица - Јавор, I В -36, Параћин - Бољевац - Зајечар - гранични прелаз Вршка Чука, I В -37, Селиште - Бор - Зајечар, II А-210, Јошаничка Бања - Копаоник.

На подручју Зајечара су, такође, учестали ситни одрони, дуж нестабилних камених косина и у клисурама. Највише их има на Ђердапској магистрали, где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације која обавештава о одронима.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

На аутопуту I A реда број 4, на деоници од петље Малча до петље Бела Паланка, у зони тунела Банцарево има магле и видљивост је смањена на 50 метара.

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова.

Забране за шлепере и камионе са приколицом су на снази на следећим путним правцима:

II A-137   Шабац - Волујац - Завлака - Бања Бадања - Крупањ - Грачаница

II A-139   Крст - Коренита - Крупањ

II A-141   Дебрц - Бањани - Уб - Новаци - Коцељева - Шабачка Каменица - Доње Црниљево - Осечина - Гуњаци - Пецка - Љубовија

II A-170   Ваљево - Поћута - Дебело брдо

II B-338   Ваљево - Лелић - Мравињци

II A-257   Шарена Буква (Мачков Камен) - Столице

II A-197   Куманица - Преко Брдо - Дуга Пољана

II A-198   Одвраћеница - Преко Брдо

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести