Гојковић: Мере остају док се не уверимо да неће бити повећања

БЕОГРАД: Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да морамо да пробамо што је могуће више да смањимо број заражених да би јесен сачекали са мањим проблемима и са одморнијим здравственим кадром.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Zoran Gojković Foto: Tanjug/video
Фото: Покрајински секретар за здравство проф. Зоран Гојковић Фото: Танјуг/видео

Он је рекао да ће све обавезујуће мере и даље остати на снази, док се, као је рекао, не уверимо да нећемо доћи у ситуацију да поново имамо нагли број повећања броја оболелих, јер би то било изузетно опасно, преноси РТС.

Имамо благи оптимизам из чињенице да из неповољне епидемиолошке ситуције покушавамо да уклизимо у несигурну, имамо мањи прилив пацијената у болнице и мало лакши посао за здравствени систем, рекао је Гојковић.

Гојковић је рекао да је од јутрос мање од 700 пацијената ковид позитивних у Војводини и да је то после дужег времена задовољавајући број.

У Клиничком центру Војводине је 244 особа, што је мање него јуче, 16 на респиратору, рекао је Гојковић и додао да је то добар показатељ.

Све ово може у једном тренутку да се промени ако имамо ситуацију да корона вирус уђе у објекте социјалне заштите, геронтолошкее центе, поготово ако се не придржавамо мера, а то је једини начин за борбу против панденмије, рекао је он.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести