Гојковић: Не видим опасност од новог раста броја заражених

БЕОГРАД: Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да не види опасност од новог раста броја заражених корона вирусом, али да је потребно придржавати се мера.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Zoran Gojković Foto: Tanjug/video
Фото: Покрајински секретар за здравство проф. Зоран Гојковић Фото: Танјуг/видео

Гојковић за РТС каже да постоји потенцијални проблем због поласка ђака у школе, али сматра да ће бити у очекиваним границама, напомињући да све зависи од поштовања мера – ношења маски, прања руку и држања дистанце.

То једини пут којим ће се додатно смањити број заражених. Сигуран сам да ће ђаци слушати све препоруке и да ће бити пример како се треба понашати, што је већ случај с децом који иду у вртиће, истиче Гојковић.

Благи раст броја оболелих на респираторима, са 36 на 40, Гојковић не види као забрињавајући податак будући да опада број оболелих у болницама и новооткривених случајева.

Гојковић је навео да у Србији 641 пацијент лежи у болницама и да ковид амбуланте раде нормално.

У односу на период од пре шест недеља, имамо десет до 20 одсто прегледа који смо имали тада, што је није резултат слабљења вируса већ одговорног понашања грађана, наглашава Гојковић.

Наводи да како која болница буде изазила из ковид система, почеће да прима нонковид пацијенте.

Што се тиче Београда чије је здравство претрпело највећи удар, од ковид болница остале су само Бежанијска коса и Драгиша Мишовић. Како се отпуштају ковид пацијенти, после дезинфекције простора, доћи ће до повећања броја нонковид пацијената, каже Гојковић.

Говорећи о недавном ублажавању мера, Гојковић наводи се од Кризног штаба тражило и веће попуштање, али, како је истакао, били су чврсти у својим одлукама.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести