Гојковић: Све боља епидемиолошка ситуација, издржати до јесени

Зоран Гојковић, каже да у Војоводини са јутрошњим пресеком има 369 пацијената у болницама, од којих су они најтежи у КЦ Војводине, њих 122, а шест је на респиратору.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Zoran Gojković Foto: Tanjug/video
Фото: Покрајински секретар за здравство проф. Зоран Гојковић Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је данас да је сваког дана све мањи број новозаражених и ковид пацијената на болничком лечењу, као и да је сада најважније да се такав тренд задржи што више како се не би угрозио полазак деце у школу.

"Из јулске неповољне епидемиолошке ситуације сада смо ушли у августовску коју епидемиолози квалификују као несигурну. Имамо сваки дан све мање новозаражених и на болничком лечењу, као и на репсираторима. Са јучерашњим даном имамо око 1.900 људи у болници у Србији и 73 на механичкој вентилацији", рекао је Гојковић гостујући на Пинку.

Каже да Војоводини са јутрошњим пресеком има 369 пацијената у болницама, од којих су они најтежи у КЦ Војводине, њих 122, а шест је на респиратору.

"Број новозаражених у Војводини последњих седам дана је у просеку био двоцифрен по дану, али идемо ка једној доброј ситуацији. Једино где је критично и где видимо евентуалну могућност поновног погоршања ситуације јесте од наших повратника који су били на летовањима и враћају се са различитих дестинација".

Гојковић истиче да је кључ да издржимо до краја августа тренд пада броја оболелих да би следећи озбиљан епидемиолошки напор, и можда најважнији део пред јесен, доцекали како треба да не би дошли у ситауцију да повећн број новозаражених угрози планове за почетак наставе и полазак деце у школу.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести