Гробље ослободилаца Београда у црвеној боји у част Црвене армије

БЕОГРАД: Гробље ослобободилаца Београда, тачно 75 година после победе над фашизмом, осветљено је вечерас црвеном бојом у част "Црвене армије".
0905_groblje_dron1
Фото: Танјуг (видео)

Почаст ослободиоцима одали су министар за рад, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

"Налазимо се овде, 75 година после Другог светског рата, на гробљу ослободилаца Београда, које светли црвеном бојом, бојом црвене армије. То је прилика да још једном одамо почаст свима који су дали своје животе за слободу наша два народа и да са поносом кажемо да смо антифашистички народи који су се увек у историји борили на правој стра ни. Тако и данас, раме уз раме, два братска народа, боримо се са овом пандемијом, увек ћемо бити заједно, у добру и злу. Верујем да све што је било у прошлости једна велика опомена да више не смемо да дозволимо да се поново деси", рекао је Ђорђевић.

Фото: Танјуг (видео)

Он је додао да је пријатељство два народа осликано у пријатељству два председника Александра Вучића и Владмира Путина.

"Наш задатрак је да челично пријатељство буде јаче из дана у дан. Желим и народу Русије и Србије да честитам Дан победе. Живела Русија, живела Србија", истакао је Ђорђевић.

Амбасадор Харченко захвалио је на великој почасти речима да је 75 година победе над фашизмом величанствен јубилеј и још један доказ српско-руског пријатељства.

"Пријатељство смо доказали и сада пружањем помоћи Србији у медицинској опреми, доласком наших војних стручњака у борби против коорна вируса. Црвена армија је ослабађањем Београда и својим значајем за завршетак Другог светског рата показала велику храброст. Још једном велико хвала ослободиоцима", поручио је Харченко.

Фото: Танјуг (видео)
EUR/RSD 117.5959
Најновије вести