Извиђачи организовали онлајн такмичење и окупили 400 младих

БЕОГРАД: Савез извиђача Србије организовао је протеклог викенда прво међународно онлајн такмичење под називом "Здраво из фотеље", које је окупило 400 младих у 62 екипе из региона у време пандемије коронавируса. 
izvidjaci
Фото: Printscreen/Instagram

Такмичење је окупило младе из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе, а одвијало се путем платформе Инстаграм. 

Забрана кретања била је довољна да се одржи такмичење за извиђаче узраста од 12 година до 25 година. 

Све екипе добијале су извиђачке задатке од стране организатора, попут шифрованог писма, сигнализације заставицама, квиз извиђачког знања и брзо паковање вреће.

Сви задаци дељени су путем друштвених мрежа и са собом су носили друштвено одговорне поруке попут "Чувај се и пери руке", "Не излази без маске" или "Остани код куће", а њихово решавање доносило је екипама одређени број поена, у зависности од брзине, тачности или креативности. 

У току петка и суботе увече извиђачи су имали прилику да се међусобно упознају, поделе неке своје занимљиве приче, слушају извиђачку музику и размењују своја извиђачка знања и искуства са свим учесницима такмичења.

"Идеја за овакву активност јавила се при проглашењу вандредног стања у Србији, јер је ово период када извиђачи увелико праве своја такмичења у природи. Хтели смо да омогућимо дружење и такмичење упркос пандемији КОВИД-19. Предност друштвених мрежа пружила нам је могућност да повежемо велики број извиђача на једном месту и веома смо поносни на то” истакао је вођа организационог тина такмичења Димитрије Џунић, наведено је у саопштењу. 

Иако је резултат такмичења био у другом плану најбоље пласиране екипе биле су из Одреда извиђача "Јосиф Панчић” из Ниша и извиђачког одреда "Сава" из Брчко дистрикта, Босна и Херцеговина. 

Организацију првог онлајн извиђачког вишебоја чини тим од четворо младих људи који себе називају "Тим топограф", уз покровитељство Начелства Савеза извиђача Србије. 

Како је било на првом онлајн вишебоју можете погледати на Инстаграм страници topograf_rs, а за више информација се можете обратити Савезу извиђача Србије на телефон 064/64-90-498.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести