Капа доле мали хероји: Деца из Горњег Милановца продају лимунаду на уличном штанду, а сав новац даће за обнову изгорелог конака у манастиру Враћевшница

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Након што се пре неколико дана запалио конак у манастиру Враћевшница и на овој светињи причињена огромна материјлна штета, многи су одлучили на свој начин да помогну како би се што пре санирале последице пожара. Иако још увек мала, дечица из Горњег Милановца одлучили су да дају свој допринос.
в
Фото: РИНА

- То је група малишана која је позната по томе што су мали хероји великог срца. Већ неко време организују хуманитарне акције, продајући лимунаду. Пре неколико дана су све што су скупили уручили за лечење онима којима је потребно. А сада нас је затекао натпис на ком пише да ће сав скупљен новац бити предат манастиру Враћевшница - каже за РИНУ Јелена Симић из Горњег Милановца која је купивши лимунаду од дечице и сама дала свој допринос.

Њихов мали штанд смештен је у близини Опште болнице, а једна чаша кошта симболичних 50 динара. Њихова племенитост код многих је пробудила ону хуману страну.

- Много су вредни и добри. Све похвале и за родитеље који су их тако васпитали. Сад је све на Милановчанима, надам се да ће подржати ову дивну дечју идеју и купити лимунаду од њих која је одлична. И тако помоћи обнову наше велике светиње, додаје наша саговорница.

Помоћ у санирању шетете на манастиру Враћевшница обећали су и надлежни у локалној самоуправи Горњег Милановца.

Сестринство манастира позвало је и све људе добре воље да помогну обнову конака који је изгорео.

Динарска средства могу се уплатити на рачун Манастира Враћевшница, број 155-0000000054452-02, са назнаком “за обнову Манастира Враћевшница”.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести