Кисић-Тепавчевић: Придржавајте се општих мера и на путу

БЕОГРАД: Путовали или не, најважније је да се придржавате општих мера превенције, поручила је данас министарка за рад, социјална и борачка питања Дарија Кисић-Тепавчевић.
darija kisic tepavcevic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Она је,тако одговорила на питање шта је препорука Кризног штаба, да ли да се путује или не, уз коментар да је тешко дати конкретан одговор.

„Путовали или не своди се на исто а то је да треба да се придржавате општих мера превенције - да спречавате одлазак у затворен простор, да се дуже задржавате у затвореном простору, поштујете мере хигијене, дистанце. Сам прелазак границе није посебан фактор ризика ако се придржавате свих превентивних мера“, објаснила је она.

Ово, каже, траје више од годину дана, и постоји потреба за различите активности приватног и пословног карактера, а, додаје, где год се налазимо морамо да поштујемо основне принципе спречавања заразе.

„То је универзално правило које морамо да применимо на све сегменте живота“, подвукла је она.

Кисић-Тепавчевић је апловала на грађане који се нису вакцинисали да искористе добробит доступности вакцина.

Подсетила је да је путовање са две дозе вакцина могуће у више земаља, и да ће се то даље ширити, али скреће пажњу да путовање не треба да буде разлог што би се неко вакцинисао, већ да то треба бити сматрано инструментом борбе против короне.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести